Felnőtt Csapat Bajnokság , Zalaegerszeg

Vasárnap Zalaegerszegen rendezték meg a judosok idei felnőtt csapatbajnokságot, amelyen a férfianál a fővárosi BHSE csapata „öt szűk esztendő” után szerezte vissza a bajnoki elsőséget, míg a nőknél a Mogyi-Bajai Judo Club sorozatban már a harmadik csapatbajnoki aranyéremnél tart!

Ebben az évben huszonnyolc csapat részvételével rendezték meg a csapatbajnokságot, s a rendező Zalaegerszegi Judo SE ezúttal is remek házigazdának bizonyult.

Az első osztályban a férfiaknál hat csapat csatázott az aranyért, s végül – szoros csatában – a BHSE sora szerezte meg az aranyat. A finálé első meccsén a bajai színekben induló Szabó Csaba ipponnal győte le riválisát, ám a következő párosban Takács Márton egyenlített. A Honvéd részéről Pál Gyula ipponnal fordított, majd Beviz Barnabás vazaris előnybe került Köller Milánnal szemben, de előnyét nem tudta megőrizni – a harmadik intéssel járó leléptetés azt jelentette, hogy a sorsdöntő nehézsúlyú összecsapás előtt minden tekintetben egyenlő volt az állás. A finálé utolsó meccse aztán kevesebb izgalmat tartogatott, a sérülése után visszatérő Fogasy Gergő fojtással csikarta ki az aranyérmet. Ez a huszonkettedik felnőtt férfi csb-arany a BHSE történetében, az „örökrangsorban” az UTE a második tizenhat, a Bp. Spartacus pedig a harmadik, tizenhárom elsőséggel.
A hölgyeknél körmérkőzéses rendszerben dőlt el az elsőség sorsa, de a Mogyi-Bajai JC és a Szatymazösszecsapása ebben az évben is döntővel ért fel, s végül 3–2 arányú győzelemmel került ismét – sorozatban harmadszor – a bajaiak nyakába a csapatbajnoki aranyérem. Ráadásul duplázni tudtak, hiszen a másodosztályú nők versenyében is elsők lettek, a férfi ezüsttel együtt pedig igazán remek a bajai mérleg!

Női II. Osztály 1.hely Mogyi Bajai Judo Club
Tóth Eszter,Perger Ivett,Nagy Erika,Nagy Henrietta,Nagy Erzsébet,Nagy Olga

Női I. Osztály 1.hely Mogyi Bajai Judo Club
Knetig Emőke,Balogh Daniella,Cservenák Anna,Csete Margit,Szigetvári Mercédesz

Férfi I. Osztály 2.hely Mogyi Bajai Judo Club
Szabó Csaba,Végvári Martin,Perger Dávid,Csikós László,Köller Milán,Szabó Gábor,Szigetvári Szilárd

Edzők: Hammer Erik , Radics Attila